D'on ha sortit la pancarta "Exigim la independència"?

Aquesta pancarta manual ha estat en les mans de moltíssims manifestants de la Diada 2021

Un cartell manual amb la frase "Hem guanyat, exigim la independència" ha estat protagonista de la gran manifestació de la Diada del 2021.

El text, rotund i inequívoc ha circulat de mà en mà i ha estat enarborat per milers i milers de manifestants. D'on ha aparegut, però? Qui n'està al darrere?

Item 1 of 5

La iniciativa del cartell, segons que ha comprovat VilaWeb, va ser d'una persona de l'Empordà que vol identificar-se, fent una picadeta d'ullet al judici de Madrid, com "un tal Toni".

Preocupat pel missatge que podia enviar la manifestació va decidir que calia exigir la independència, tot recordant la victòria del Primer d'Octubre. Volia que no acabés servint per a reivindicar coses com la taula de diàleg.

Així que a primers de l'estiu va encarregar la impressió de cent mil pancartes manuals a doble cara.

Les pancartes, recent impreses

Les pancartes, recent impreses

En realitat ja tenia experiència. El mateix disseny l'havia fet servir per a una pancarta repartida en la Diada de 2012, també de manera massiva. Aleshores deia "Proclamem la independència, ara"

Item 1 of 2

Les pancartes van començar a aparèixer en alguns actes arreu del territori durant l'estiu, repartides a través de xarxes de coneguts i amics.

Elisenda Paluzie fotografiada amb la pancarta durant un acte previ a a Diada, concretament a Terrassa.

Elisenda Paluzie fotografiada amb la pancarta durant un acte previ a a Diada, concretament a Terrassa.

Aquest dissabte, finalment, un grup de voluntaris, fent servir la furgoneta del mateix impressor, van transportar les pancartes fins a la plaça Urquinaona, on un grup de gent, entre les quals una persona de vuitanta-nou anys, les va començar a repartir amb la col·laboració de molts manifestants.